ביטול רילוקיישן – מה עושים?
קבלת החלטה על רילוקיישן – הנו תהליך פשוט. זה אחד מתהליכים המשמעותיים עבור כל בני המשפחה. אבל יחד עם זאת חלום של מספר גדול של ישראלים לעבור לחיות לארצות הברית. לפני פרוץ המגפת קורונה, העניין היה יותר קל וברור. היו מגוון אופציות פתוחות בהתאם למאפיינים של אותו בן אדם או משפחה.
למשל, קבלת ויזת עבודה – זה היה המקרה הנפוץ ביותר, שהיה פותח שערים של ארצות הברית בפני אותו אדם ומשפחתו הגרעינית. ופתאום המצב מתהפך ומסתבך. בחודש אפריל השנה, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מפרסם צו איסור זמני של הגירה לארצות הברית. לא עובר זמן רב ונשיא ארצות הברית חותם על צו חדש. צו זה מיועד לאסור את הכניסה של אנשים בעלי ויזת עבודה מכמה סוגים, שהיו ניתנים לאלפי אנשים בעולם כולל ישראלים. כמו כן, לפי הצו גם מבני משפחה של אזרחים ישראלים בעלי גרין קארד חדשים להגיע לארצות הברית. כל המהלכים האלו, היו מכוונים לצורך שמירת מקומות עבודה לאזרחי ארצות הברית. כידוע, בזמן התפשטות נגיף קורונה אחוז של מובטלים בארצות הברית זינק למספרים אסטרונומיים כמו שקורה גם בעולם כולו. רק עובדים וחוקרים מתחום הרפואה, שעוסקים בטיפול ב”קורונה”.
מה זה בעצם אומר לגבי אותם אנשי הייטק ותחומים אחרים, שלפני הרגע היו עומדים מפני אתגר המעבר? המסכנה ברורה –לא להתייאש. יש לא מעט חברות, שדווקא עכשיו מנצלים הזדמנות, שאנשים מוכשרים ומקצוענים בתחום מחפשים את מקום העבודה החדש ובכך מגייסים אנשים. דווקא בתחום הייטק, יש המון משרות פנויות כך שאנשי הייטק מאוד מהר חוזרים לשגרת העבודה. יכול להיות, שדווקא ביטול רילוקיישן יכול להוביל אותכם לעבר המשרה החלומית בארץ.
זה נכון, שבתקופה, שבה נגיף משתלול, העסקים עוברים טלטלה לא קטנה, אבל יחד עם זאת חברות ממשיכות לפתח תחומי אבטחת מידע, שירותי גיבוי, תקשורת ועוד.
אם נתייחס לקטע הפיננסי, אז ישנם מגוון טיפים והמלצות, מה ניתן לעשות ואיך ניתן לחסוך או לפחות לצמצם את ההוצאות הקבועות.
לכן, כמובן שאף אחד אינו מבסוט כאשר התוכניות מתהפכות והחלום אינו מתגשם, אבל זה משהו נתון ולכן, אל תשבו בידיים שלובות תתחילו לחשוב ולחפש משרות. זכרו! מי שמנסה – תמיד מצליח!