פיצוי פיטורין בזמן קורונה
בתחילת שנת 2020 התחילה התפרצות של מגפת קורונה, שעם הזמן צברה תאוצה. הנגיף, הידוע בשפ COVID -19 גרם לטלטלה ענקי ובלתי צפויה בשוק העבודה בעולם ובישראל בפרט. כאמצעי במאבק נגד נגיף קורונה הממשלה החליטה על סגר ואלפי בני אדם נשלחו הביתה ללא אפשרות לפרנס את משפחתם. בהמשך הממשלה אישרה למעסיקים להוציא עובדים לחופשה ללא תשלום, והתירה קבלת תשלומי דמי אבטלה, לכל מי שעומד בקריטריונים.
הצעדים הקשוחים, שנועדו להתמודדות עם התפרצות הביא לכך, שפעילות במשק הצטמצמה ברמות מטורפות, כל עסקים שהם לא נכנסו תחת קטגוריה “חיוניים” היו סגורים. כתוצאה רב העסקים היו מוכרחים לסגור את העסקים לאלתר, שכמובן הביא לכך, שבחלק מהמקרים אותם אנשים שנשלחו תחילה לחופשה ללא תשלום – מצאו את עצמם כבר כמפוטרים.
מה מגיע לכם?
כזכור, כתוב בחוק שלכל עבוד, שסיים את תקופת התקשרות שלו עם מעסיק מגיעים פיצויי פיטורין כזכות בסיסית, כפיצוי על כך שנאבד מקו פרנסה, בתנאי שמתקיימים תנאים מסוימים, שמפורטים בחוק. אך למרות, שהמצב הוא לא שגרתי, העובד עדיין חייב לדעת ולעמוד על הזכויות, שמגיעות לו. כך למשל, כל עובד, העומד לפני פיטורים זכאי לעריכת שימוע לפני הפיטורים, וכמו כן גם לדמי הודעה מוקדמת, במידה ולא עבד לפני בתקופת הודעה מוקדמת.
לאחר השימוע ולאחר הודעה מוקדמת על התפטרות, מעסיק צריך לשלם לעובד את המשכורת האחרונה, תשלום על ימי חופשה לא ניצלו ו דמי הבראה, במידה ועובד היה מועסק באותו מקום עבודה לפחות שנה ועדיין לא קיבל אותם.
באיזה מקרים אסור לפטר
יחד עם כל מה, שנזכר ישנם מקרים, שבהם אסור למעסיק לפטר את העובדים. אחד מהמקרים, זה שהות של עובד בחופשת מחלה וקבלת דמי מחלה. תנאי הזה כולל גם עובדים, הנמצאים בבידוד עקב חשיפה לנגיף וחשש להדבקות בקורונה. דרך אגב, במקרה שילד נחשף וחייב בידוד, ההורה זכאי לקבלת ימי מחלה עבור מחלת ילד לפי המכסה הרגיל.
בנוסף, מעסיק אינו יכול לפטר עובדת, שנמצאת בהריון. כמו כן עובדת או עובד, שנמצאים בחופשת לידה. בנוסף חל איסור לפטר גם עובד/ת שנמצאים בשירות מילואים. לרשימה הזאת ניתן לצרף גם עובדים, שנמצאים בתהליכי אימוץ, פונדקאות או בתהליכי טיפולי פוריות. לקטגוריה זו נכנסות גם נשים, אשר נמצאות במקלט לנשים, שנפגעו מאלימות.
אז קרה ומעסיק שלכם הודיע על הכוונו לפטר אותכם ולכן מזמין לשימוע, מומלץ מאוד להתייעץ עם גורם המתמחה בנושא, בשביל לדעת את כל הזכויות שלכם.
*** המאמר נכתב כסקירה כללית ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי.